Aniversări, aniversări, oare cine spune ”nu” când este vorba despre o aniversare?? Nu am răspunsul la această întrebare, dar mie îmi plac aniversările și profit de orice ocazie să îmi manifest creativitatea.
Pentru multe persoane împlinirea vârstei de un an are mai multe semnificații (pe care nu le știu) și nu este o simplă celebrare. Pentru că celelalte obiceiuri practicate pentru împlinirea vârstei de un an nu ni se potrivesc, am sărbătorit ca de obicei.
Aniversare tropicală
Tema aleasă de această dată a fost: „Aniversare tropicală”. Am ales această temă deoarece Fabian este născut vara, iar eu asociez acest sezon cu palmieri, fructe exotice și mult soare.
De obicei aleg tema în funcție de preferințele copilului din perioada anterioară aniversării. Pentru că voi avea nenumărate ocazii să aleg temele aniversare în funcție de preferințele lui, am ales o temă de vară, mai mult pe placul meu și probabil voi face la fel și anul următor.
Decorul a fost realizat cu accesorii găsite în comerț.
Cum alegi meniul potrivit pentru o aniversare
Alegerea meniului ne poate pune în dificultate din diverse motive (numărul invitaților, preferințele acestora, preferințele copiilor, preferințele personale etc.) Cu cât copilul crește cu atât meniul va fi adaptat preferințelor lui dar și categoriilor de invitați – copii și adulți.
De data aceasta am pregătit următoarele:
Un bufet mixt
Bufetul a fost relizat pentru copii și a conținut următoarele:
- Brioșe cu cacao
- Brioșe cu vanilie și glazură de cacao
- Frigărui de pește la cuptor
- Frigărui de brânză la cuptor
- Sos de iaurt cu ierburi și usturoi
pentru a completa lista de mai sus am adăugat și :
- Grisine
- Biscuiți din orez cu boia iute
- Ketchup
- Maioneză
- Bomboane Ferrero Rocher
- Suc de portocale
Gustări reci
Pentru că a trecut aproape o lună de la eveniment nu sunt sigură că îmi amintesc cu exactitate ce am avut la această categorie și nu am reușit să pozez ce am preparat, dar vă las mai jos o listă cu ce îmi place să pregătesc, (nu neapărat toate de fiecare dată). La următorul eveniment voi încerca să pozez și aperitivele, nu este prima dată când uit de ele.
-
Mezeluri și brânzeturi
- Salam uscat
- Salam în crustă de condimente
- Șuncă presată
- Brânză Gouda
- Brânză feta servită în stil grecesc (asezonată cu ulei de măsline și oregano)
- Prosciuto crudo rulat pe grisine
-
Legume
- Măsline negre fără sâmburi
- Roșii cherry
- Ridichi
- Ardei capia umpluți cu cremă de brânză
-
Preparate la cuptor
- Foietaj cu nucă și finetti
- Coșulețe cu mere sau cu fructe de pădure
- Foietaj cu spanac
- Sărățele cu susan sau chimen
- Mini pizza
- Tartă cu feta și semințe nigella (o rețetă nouă pe care am primit-o curând de la Oana Manta, îi mulțumesc încă o dată pe această cale)
Dacă nu știți ce să pregătiți v-aș recomanda să folosiți rețete pe care le pregătiți mai des și de care sunteți mulțumiți. Puteți risca și încercați rețete noi, dacă sunteți relaxați și aveți timp pentru ”rețeta de rezervă”.
Fel principal
Pentru felul principal îmi propusesem să pregătesc pește: somon și cod la cuptor, iar ca garnituri: orez cu varză de bruxelles și un mix de conopidă cu brocolli. Nu s-a materializat propunerea mea în seara respectivă, preparatele le-am pregătit pentru noi cu alte ocazii, cu excepția codului care încă așteaptă cuminte în congelator.
Tortul
Tortul pregătit pentru această aniversare a fost realizat în două etaje. Primul etaj a fost blat de vanilie și migdale cu cremă de vanilie și lămâie, iar al doilea etaj a fost blat de cacao cu semințe și nuci cu cremă de ciocolată.
Așa a mai trecut o aniversare pentru noi, o așteptăm cu drag pe următoarea.
Dacă sunteți curioși ce am pregătit la aniversările anterioare puteți găsi informații și idei în articolele: Aniversări cu stil, Aniversare în roz și Decor aniversar.