Camera copiilor devine o ”temă de casă” pentru oricine are copii sau se pregătește pentru a avea unul. Indiferent de vârsta la care considerați că un copil trebuie să aibă camera lui, acest moment este inevitabil.
Cum alegem decorul pentru camera copiilor?
Cred că uneori părinții devin foarte entuziasmați atunci când vine vorba de copiii lor și tind să cumpere foarte multe lucruri, nimic de condamnat, cine nu își dorește tot ce e mai bun pentru copilul lui?
Pentru a decora camera copiilor sau orice spațiu din locuință, în general, v-aș recomanda să porniți de la ceea ce aveți deja: piese de mobilier, perdele, perne și alte decorațiuni. Pentru a realiza camera copiilor mei am pornit de la singura lenjerie de pat colorată, pe care o aveam și pe care nu prea am folosit-o pentru că nu se potrivea cu decorul dormitorului nostru. Prin urmare galbenul și albastrul au devenit culorile principale pentru camera copiilor. Am mai avut câteva decorațiuni în culorile menționate, am avut măsuța și cele două scăunele, am avut patul suspendat, cutiile de depozitare, am avut folia neagră și panourile din placaj cu care am realizat tablele pentru desen, am cumpărat ce mai aveam nevoie și gata, camera a prins viață!
Mai jos sunt câteva fotografii cu camera înainte de a fi decorată, am apucat să le fac după ce dădusem tapetul vechi jos.
Cum integrăm diferite elemente în decorul din camera copiilor?
Pentru că sunt o persoană care se plictisește repede, redecorez cel puțin o dată pe anotimp, deci de minim de 4 ori pe an. Sunt persoane care decorează o dată pentru 25 de ani, e perfect! Atât timp cât ne simțim bine și suntem mulțumiți de spațiul în care locuim, nu trebuie să schimbăm nimic.
Pentru că am schimbat multe locuințe am învățat că nu orice lucru nou este neapărat mai bun, nu mă deranjează să folosesc obiecte vechi sau folosite, am învățat să accept elementele la care nu pot renunța și să le integrez în decor, astfel încât să nu simt că nu trebuie să fie acolo. Orice loc sau obiect poate fi transformat, trebuie doar să ne permitem să vedem potențialul pe care îl are.
Încăperea care a devenit camera copiilor avea un șemineu (nefuncțional) incorporat și porțiunea de perete aferentă acestuia tapetată cu roz. Nu mă deranja să integrez roz în camera băieților, dar era deteriorat și părea că a fost pus greșit de la început. Inițial m-a atras un tapet care conținea și culorile galben și albastru, dar la o a doua analiză am decis că este mai potrivit unul mai neutru pentru că, probabil voi schimba culorile după o perioadă și nu s-ar mai fi potrivit. Nu am avut prea multe opțiuni la magazinul la care am fost așa că am ales ce mi-a plăcut cel mai mult. Consider că am făcut foarte bine, pentru că trebuie să stau și eu în cameră cu copiii să ne jucăm împreună, până vor fi suficient de mari să poată sta singuri. Tapetul pe care l-am ales îmi dă o stare de bine atunci când îl privesc și este potrivit și ca fundal pentru fotografiile mele.
Camera copiilor – misiune îndeplinită!
Pe parcurs ce decoram camera copiilor am realizat că am ajuns la cromatica din camera copilăriei mele, pe care am decorat-o la vârsta de 17 ani, prima cameră pe care am decorat-o de la zero după imaginația mea. La fel ca și atunci, și acum simt aceeași bucurie și nerăbdare să văd un proiect finalizat.
În general nu împart culorile și nici jucăriile pe categorii – doar pentru fete sau doar pentru băieți, dimpotrivă, cred că fiecăruia i se potrivește ceea ce îi place.
Sunt mulțumită de modul cum arată camera, cred că este un spațiu destul de plăcut atât pentru mine cât și pentru copii. Patul etajat era simplu, doar cu cadrul metalic negru. Nu mă deranjează deloc designul inițial, simplu, dar i-am adăugat perdeluțele pentru a crea ideea de cort. Între cele două perdeluțe am fixat o boxă portabilă pentru a asculta muzica preferată în timp ce dezvolt activități cu copiii.
Cred că se poate observa cu ochiul liber că în momentul în care aș elimina jucăriile din decor, ar rămâne o cameră obișnuită! Dacă ar fi să mă întrebați v-aș spune că în general este mai practic să folosiți tonuri neutre pentru zugrăveală și mobilier, deoarece este mult mai ușor de redecorat schimbând sau adăugând culoare prin intermediul altor elemente mai puțin costisitoare: perdele, perne, covoare și/sau alte decorațiuni.
Probabil v-ați fi așteptat la un alt articol în luna martie, dar timpul nu este pierdut, luna martie este luna florilor, luna femeilor, a mamelor și promit să mă revanșez în curând cu un articol pe măsură.
Un articol asemănător este Decor de Decembrie, acolo puteți găsi decorul de sărbători pe care l-am făcut în luna decembrie în sufragerie.
1 comentariu
Hi, i believe that i saw you visited my site thus i came
to return the prefer?.I’m attempting to to find
things to enhance my web site!I assume its good enough to use
some of your concepts!!