Decembrie este luna în care dorințele devin realitate, luna în care ne lăsăm purtați de atmosfera de sărbătoare spre meleaguri de poveste. Probabil sfârșitul unui nou an ne face să apreciem mai mult ceea ce avem și să oferim câte puțin din bucuria noastră și celor din jur. Este perioada din an în care dăruim cele mai multe cadouri. Nu cred că trebuie să fie Crăciun pentru a oferi, dar cred că cei mai mulți dintre noi avem nevoie de un pretext, așa că de ce să nu ne lăsăm purtați de val?
Pentru mine decembrie trebuie să fie o filă desprinsă dintr-un basm. Iubesc iarna, zăpada și decorul din această perioadă a anului. Anul acesta abia am așteptat să vină luna decembrie și cu greu mi-am controlat impulsul de a nu decora mai devreme de 1 a lunii. A trecut o perioadă destul de lungă de când nu am mai avut un decor de iarnă așa ca pentru sufletul meu, datorită multor schimbări care au avut loc în viața noastră. Este primul an în patru și încercăm să creăm încă de pe acum obiceiuri pe care să le repetăm în fiecare iarnă.
Aranjamente de iarnă
Aranjamentele de iarnă sunt idei de cadouri care pot fi oferite întreaga lună, și pot fi păstrate și redecorate pentru anii următori. Coronițele pentru advent sunt primele pe listă deoarece se folosesc cu patru duminici înainte de Crăciun și uneori prima duminică este la sfârșitul lunii noiembrie. Decorurile pentru advent trebuie să conțină patru lumânări, câte una pentru fiecare din cele patru duminici. Acesta e doar începutul – aranjamentele au depășit de mult limita clasicei coronițe și sunt care mai de care mai ingenioase. O categorie de aranjamente sunt cele realizate în burete. Există două categorii: burete uscat – pentru aranjamente cu flori uscate ori brad artificial, sau burete umed – pentru brad natural sau flori tăiate. Ambele se pot reutiliza de câteva ori cu mențiunea că la buretele umed odată folosit nu aș mai folosi flori naturale deoarece e posibil să nu mai rețină suficientă apă pentru ca plantele să trăiască. Dacă ați primit un aranjament de acest fel puteți scoate florile uscate și puteți încerca să realizați singuri un aranjament, cine știe ce idei geniale vă pot veni?! Mie îmi place să folosesc tot ce găsesc prin casă/curte. Anul acesta am ales o creangă uscată pe care am avut-o în curte, am dat-o cu un spray alb și mi-am lăsat imaginația să facă restul. Rezultatul este un aranjament pentru masă, care îmi place foarte mult. Am mai realizat și un decor pentru ușă cu piese de Scrabble, dar și câteva aranjamente pe care le-am oferit cadou (dacă voi realiza și altele voi adăuga fotografiile ulterior).
Decorul casei
Fiecare familie are propriul stil în care își decorează casa pentru sărbători. Mie îmi place să mă limitez și să nu folosesc toate culorile deodată pentru brad sau decor. Fiind într-o nouă locuință, anul acesta am cumpărat tot ce ține de decorațiuni și am putut să aleg ce culori am vrut pentru decorul din acest an: alb, roșu, lemn, și auriu mat. Îmi place ca decorul să completeze armonios spațiul de locuit. Dacă nu știți cum să alegeți ce să folosiți din decorațiunile pe care le aveți le puteți organiza pe culori și apoi să decideți cum le combinați sau ce folosiți și ce nu. Puteți să vă propuneți ca în fiecare an să folosiți altă culoare dominantă. Stabiliți care este centrul de interes al spațiului destinat sufrageriei și în jurul acestuia realizați decorul întregii camere. Mi-ar fi plăcut să am o fereastră mare, cu o priveliște superbă, pe care să privesc cum ninge, ca și centru de interes, dar m-am mulțumit și cu șemineul vechi și nefuncțional. Nu arată chiar rău , am comandat un led care imită focul să îl plasez în interior, dar se pare că va ajunge mai târziu decât am sperat. Cu toate astea sunt mulțumită de rezultat.
Bradul
Bradul din acest an trebuia să completeze decorul sufrageriei și să fie realizat cu roșu, alb, lemn și panglică din iută. Dar se pare că nu a fost o idee bună să îl comand online și încă nu a ajuns, deși l-am comandat devreme. Între timp am realizat un brad neconvențional folosind doar steaua și instalația. Celelalte ornamente probabil vor rămâne ”supărate” în dulap, până anul următor. Aș fi putut realiza ceva mai spectaculos, dar nu am vrut să găuresc prea mult pereții și nici nu dispun de prea multe materiale cu care să improvizez. Nu este prima dată când nu am un brad tradițional, în anii trecuți am avut unul realizat din șnur împletit și o scândură. Tipul acesta de brad este perfect pentru spațiile mici, deoarece ocupă foarte puțin loc. Mulțumesc cumnatei mele că mi-a reamintit că nu trebuie neapărat să cumpăr un brad pentru a avea unul.
Cadourile
Îmi place să împachetez cadouri cu aceeași bucurie cu care le și desfac pe cele primite. Am împachetat deja o parte din cadorile pentru acest an, nu m-am complicat prea mult, am folosit hârtie de împachetat, panglică și etichete. Dacă aveți mai multe obiecte pentru aceeași persoană le puteți împacheta separat apoi le puteți lega împreună, așa am făcut și eu cu câteva dintre cadouri.
Masa de sărbători
Nu îmi place să ratez niciun detaliu așa că pentru masa de sărbători am stabilit deja atât meniul cât și decorul. Anul acesta probabil cu toții vom petrece mai restrâns, datorită condițiilor impuse de pandemie, dar asta nu înseamnă că va fi mai puțin frumos. Important este să nu uităm să ne bucurăm și să fim mulțumiți de ceea ce avem! Pentru masa de sărbători din acest an am achiziționat special farfuriile cu brăduț și fulgi de nea pictate manual. Îmi plac foarte mult! Șervetele le-am achiziționat la reducere la început de an, paharele vor fi altele, dar sunt și ele pe drum iar în loc de biscuiți probabil voi folosi câte un mini panettone.
Așa arată decorul nostru pentru decembrie din acest an, sunt destul de mulțumită de ce am putut să realizez, ținând cont că unul din picii mei e super-curios și trebuie să mă manifest creativ atunci când el doarme. Acest articol trebuia publicat pe data de 1, dar am așteptat bradul un pic cam mult, dar cine știe?! poate va ajunge până în data de 25 și îl vom împodobi și noi (nu renunț la idee decât când nu mai e nimic de făcut). Voi reveni cu o reactualizare în caz că voi avea parte de o surpriză!
Vă doresc tuturor o iarnă ca în povești, cadouri frumoase și cât mai multe momente memorabile!
3 comentarii
[…] articol asemănător este Decor de Decembrie, acolo puteți găsi decorul de sărbători pe care l-am făcut în luna decembrie […]
[…] Decor de decembrie […]
[…] Decor de decembrie […]