Primăvara a sosit iar Paștele este la câteva zile distanță. Am pregătit câteva idei menite să vă ușureze (sper eu) lista de activități pentru această săptămână.
Unii dintre voi ați sărbătorit deja Paștele și îmi pare rău că nu am reușit să pun cap la cap acest articol mai din timp. Cine știe, poate mai sărbătoriți încă o săptămână, cu noi.
Ouăle de Paște
Pentru anul acesta am pregătit ouă în culoarea lor naturală, cu design organic, realizat foarte simplu, în câteva minute, cu o cariocă neagră, obișnuită.
O activitate jucăușă, care poate fi efectuată împreună cu copiii sau chiar de ei. Dacă doriți ca ouăle să arate într-un anumit fel, puteți oferi copiilor ouăle ale căror coajă s-a fisurat în timpul fierberii, în acest fel, ouăle frumoase rămân pentru a primi designul pe care vi l-ați propus.
De multe ori, putem crea efecte spectaculoase cu cele mai banale lucruri! Consider că nu pierdem nimic încercând, dimpotrivă!
Dacă nu sunteți adepții lucrurilor noi, ouăle vopsite rămân cea mai utilizată metodă de a ”îmbrăca” ouăle în veșminte de sărbătoare! Ouăle de prepeliță se pot colora alături de ouăle de găină sau se pot folosi exact așa, acestea având deja un imprimeu creat de către natură. Ouăle roșii din imaginea din mijloc, cât și ideea vopsirii ouălor de prepeliță, le-am preluat de la cumnata mea, Diana.



Preparate pentru masa de Paște
Pentru masa de Paște există o mulțime de rețete gata să fie încercate. Pentru că trăim într-un ritm alert și avem multe activități de bifat în listele noastre, vă propun niște preparate care se realizează rapid și ușor.
Gustări reci
Platourile reci sunt foarte versatile, vă puteți juca în nenumărate feluri cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Și cel mai important aspect, consider eu, este faptul că pot arăta absolut minunat. Eu le ador, mai ales în diminețile în care nu am chef de stat la aragaz.






Tarte cu ou, cu sau fără foaie din aluat
Cine mă știe cât de cât, este la curent cu faptul că incorporez aproape orice tip de ingrediente în ou.
Cel mai des folosesc cartofi, orez fiert, frunze verzi, dovlecel și brânzeturi, cele din urmă, neapărat în toate combinațiile. Uneori întind și o foaie de aluat, realizat simplu din: 2 linguri de iaurt, un ou, puțină sare, puțin praf de copt, apă (doar dacă vreau să fac o foaie mai mare) și făină cât cuprinde, sau torn direct compoziția cu ouă într-o tavă.
Consider că aceste preparate sunt ușor de făcut, deoarece eu le pregătesc intuitiv, cu ingredientele din dotare.
Aspectul tartelor și modul în care se servesc, le fac să fie un preparat special, de folosit și la mese festive.








Rețete dulci
Cozonaci pregătesc doar de Paște și de Crăciun, și se vede lipsa exercițiului și în produsul finit – și de data aceasta mi-a reușit varianta de cozonac eșuat.
Sunt perfect relaxată, cozonacul meu maroniu (din cauza zahărului brun pe care l-am folosit) și prea dens (din cauza făinii extra, pe care am adăugat-o) s-a mâncat complet cât ai zice „pește”! iar simplul fapt că fiul meu cel mare, taaare sensibil la gust, a cerut el singur o felie de cozonac pe care a și mâncat-o, nu face decât să mă bucure! Din acest motiv consider că misiunea ”Cozonacul” a fost îndeplinită cu succes. Mai încerc o dată, în zilele următoare, apoi, până la Crăciun nu mai pupați cozonaci de la mine.

Între timp (pentru că eu nu încadrez cozonacii la rețete ușoare) am pregătit o rețetă de rezervă: Ruloul gigantic (pe care eu l-am umplut cu unt topit, zahăr și scorțișoară) care poate fi aromat și umplut cu nucă, stafide, cacao și rahat.
Acest preparat poate înlocui cu succes cozonacul și se poate realiza foarte rapid. Aluatul conține praf de copt, deci nu necesită să fie frământat și nici timp de dospire.
Atât gustul cât și aspectul îl poate poziționa cu ușurință pe lista preparatelor de pregătit pentru Paște.

Rețetele menționate mai sus alături de friptura de miel, drob și ce alte preparate preferați, pot completa armonios meniul pentru masa de Paște.
Vă doresc Sărbători Fericite, cu bucurie, recunoștință și liniște!
Articole asemănătoare: